Jun 26, 2008

Aj Biele kamene dostali zelenú. Trochu.

V Podvihorlatských novinách písali, že Ministerstvo životného prostredia SR v záverečnom stanovisku v rámci procesu EIA odobrilo realizáciu ambiciózneho projektu BIELE KAMENE. A ešte písali, že projekt sa nebude financovať z eurofondov ani z verejných zdrojov. Ministerstvo hospodárstva to nepodporí. Takže sa s výstavbou v januári 2009 nezačne. Na Pravda.sk síce trochu panika, že už sa ide rúbať, ale bez peňazí ťažko. Najprv treba nájsť strategického investora, potom pripraviť územno-plánovaciu dokumentáciu. Keď sa všetko podarí, v prvej etape sa bude budovať infraštruktúra (cesty, parkoviská) a až v druhej by prišlo na rad rúbanie. Ak sa v dohľadnom čase nenájde strategický investor, celé posudzovanie vplyvov na životné prostredie bude treba ešte raz. Takže zatiaľ pohoda.

2 comments:

Anonymous said...

Chvala Bohu :-)
Ja som proti zjazdovkam v nasich lesoch 8-)

Anonymous said...

ministerstvo odobrilo, členovia OZ Biele kamene sa potešili, pospolitý ľud o ničom nevie a tej skupine ľudkov, ktorá sa postaví proti s vlastnými silami sa nadáva do radikálov, extrémistov a Boh vie do čo ho ešte...
Skúsme polemizovať... Nie je náhodou extremným riešením zásah do prostredia, ktoré aj keď samo o sebe o peniaze nestojí, môže ich priniesť obyvateľom regiónu iným, lepším a hlavne šetrnejším spôsobom? A možno že sa na problém nepozeráme tým správnym spôsobom... Možno by sme mali v skutočnosti pozerať reálnejšie na krajinu a ľud v nej žijúci, diskutujúc a polemizujúc všeobecne o pozitívách regiónu a nie len hľadať miesta ako ho zatratiť. Ovšem len vtedy... ak nám nejde len o hromadenie vlastného zisku a životy obyvateľov sú nám viac menej ľahostajné.
-m.o- Voľný kolektív Wild and Free